Vrouwen voelen zich bekeken in de sportschool…

Uit een onderzoek van XXL Nutrition, waarbij 1053 sporters zijn betrokken, blijkt dat 56% van de geïnterviewde vrouwen zich tijdens de workout in de sportschool bekeken voelt. Ruim twee derde van hen (67%) ervaart dat ook als vervelend.

Voor mannen liggen deze percentages vele malen lager. Slechts 37% voelt zich bekeken. Slechts een kwart van deze groep vindt dat ook vervelend. Het maakt dat minder dan 1 op de 10 mannen zich bekeken voelen én dat vervelend vinden, tegenover bijna 4 op de 10 vrouwen (37,5%) die zich oncomfortabel voelen in de sportschool.

Weinig keuze
Voor 4 op de 10 vrouwen die gebruik willen maken van de apparatuur in de sportscholen zit er in de praktijk weinig anders op dan de blikken van de medesporters te accepteren, ook al ervaren zij dat als vervelend.

Toch gaat maar slechts één derde (35,5%) van de geïnterviewde vrouwen hierdoor minder naar de sportschool. De rest (64,5%) van de vrouwen gaat alsnog naar de sportschool, maar past zich aan. De dames letten hierdoor extra op hun kleding, doen bepaalde oefeningen niet, of zoeken een beschutte plek op.

Dus mannen, ogen binnenboord tijdens het bezoek aan de sportschool, de meeste dames zijn er namelijk helemaal niet van gediend om door jou te worden bekeken! Het is maar dat je het weet.