Vrouwen blijven de koninginnen van het poetsen…

Uit een recent onderzoek onder lezers van een Nederlands magazine, wat zowel door vrouwen als door mannen wordt gelezen, blijkt dat 65% van huishoudelijk werk wordt gedaan door de vrouw in huis. Slechts 14% van de mannen geeft aan zichzelf als de hoofdverantwoordelijke voor de schoonmaak in huis te beschouwen.

Geen afkeer van poetsen
De resultaten van het onderzoek onthullen ook dat bijna twee derde van de ondervraagde mannen en vrouwen (63%) geen hekel heeft aan het poetsen. Voor hen staat een opgeruimd en schoon huis gelijk aan rust en ruimte. De dagelijkse poetsrituelen omvatten voornamelijk het schoonmaken van het aanrecht (94%) en het poetsen van het fornuis of de kookplaat (87%). Opmerkelijk genoeg blijkt het vaatdoekje op het aanrecht, hoewel het een ideale broedplaats is voor bacteriën volgens experts, iets minder aandacht te krijgen: slechts 59% vervangt het dagelijks.

Wekelijks terugkerende taken
Naast de dagelijkse klussen zijn er natuurlijk ook nog de wekelijks terugkerende karweitjes, zoals het verschonen van het bed. Maar liefst 78% van de lezers doet dit wekelijks.

Maandelijks onderhoud
Voor 43% van de ondervraagden is het schoonmaken van de koelkast een typische maandelijkse klus. Net als het reinigen van het rooster van de afzuigkap (33%), het poetsen van de tegels in de badkamer (33%) en het soppen van de binnenkant van de vuilnisbak (25%).