Vecht je boetes gratis aan!…

Jaarlijks verrast de overheid de belastingbetaler met bijna 9 miljoen verkeersboetes waarmee de overheid een aanzienlijk bedrag van maar liefst 800 miljoen euro binnenhaalt. En de boetebedragen blijven maar stijgen. We zijn misschien op het punt gekomen dat we dit niet zomaar meer hoeven te accepteren.

Als je een verkeersboete hebt ontvangen en je twijfelt over de geldigheid ervan dan kun je terecht bij VerkeersBoete.nl voor gratis advies en bijstand.

Iemand die een verkeersboete ontvangt heeft de mogelijkheid om deze kosteloos te laten betwisten. Het verdienmodel van Verkeersboete.nl draait om de vergoeding van proceskosten; de overheid dient dit bureau te betalen voor de bestede uren als blijkt dat de boete onterecht was.

Maar dit houdt niet op bij de ‘Mulderboetes’. In verschillende steden staat een nieuwe bron van inkomsten op de horizon: gemeentelijke parkeerbelasting. Als je niet of onvoldoende betaalt, riskeert je een parkeerboete. Met name de steden in de Randstad, zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, genereren hiermee tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten.

Het minste wat je mag verwachten, is dat bij het opleggen van verkeersboetes en parkeerbonnen alle regels zorgvuldig en correct worden nageleefd. In de praktijk blijkt dit echter helaas niet altijd het geval te zijn, en dat kan nadelige gevolgen hebben voor je als betaler.