Slechts 30% van de mannen heeft een droombaan…

In de recente herfstvakantie hebben veel Nederlandse mannen de tijd genomen om grondig na te denken over hun loopbaan. Uit een onderzoek dat Top of Minds in oktober 2023 heeft uitgevoerd blijkt dat slechts dertig procent van hen op dit moment hun droombaan heeft weten te verwezenlijken.

Het is opvallend dat de vakantieperiode voor velen fungeert als een waardevolle gelegenheid om dichter bij hun droombaan te komen. Eerder dit jaar toonde een ander onderzoek aan dat  maar liefst 85 procent van de mannen de vakantie gebruikt om na te denken over hun volgende carrièrestap.

Een aanvullend onderzoek toonde aan dat ondernemerschap een aantrekkelijke optie is. Slechts 19 procent van de ondervraagden is geheel niet geïnteresseerd in ondernemen, terwijl 26 procent soms speelt met het idee, en maar liefst 55 procent serieus overweegt om een eigen onderneming te starten.

Wat betreft thuiswerken blijkt uit het onderzoek dat de voorkeur uitgaat naar twee dagen per week. Slechts acht procent geeft aan liever niet thuis te werken, 19 procent heeft de voorkeur voor één dag per week, 45 procent kiest voor twee dagen per week, en 28 procent werkt het liefst drie of meer dagen per week vanuit huis.

De herfstvakantie blijkt dus een waardevolle periode te zijn geweest waarin mannen de tijd nemen om na te denken over hun carrièrepad en hun persoonlijke doelen. Het onderzoek werpt licht op de behoefte aan betrokken en inspirerende leiders, evenals de groeiende interesse in ondernemerschap.