Seks verhoogd het risico op cardiovasculaire aandoeningen…

We lezen in allerlei artikelen dat seks en klaarkomen heel goed is voor mannen. Maar is dat ook echt zo?

Uit een onderzoek van de Michigan State University blijkt namelijk dat mannen die regelmatig seks hebben juist een groter risico lopen op cardiovasculaire aandoeningen.

Aan het onderzoek, uitgevoerd als onderdeel van The National Social Life, Health and Aging Project, deden 2.204 deelnemers mee. Over een tijdsperiode van maar liefst vijf jaar zijn vragenlijsten over gezondheid en levensstijl ingevuld door de deelnemers. Het onderzoek richtte zich op aandoeningen zoals hoge bloeddruk, verhoogde hartslag, hartaanvallen, hartfalen en beroertes.

Opmerkelijke uitkomst van het onderzoek is vooral dat mannen die wekelijks seks hebben een verhoogd risico vertonen op cardiovasculaire aandoeningen in vergelijking met mannen die minder frequent seks hebben of seksueel inactief zijn. Het blijkt dat mannen die regelmatig seks hebben twee keer zoveel risico lopen op cardiovasculaire aandoeningen als inactieve mannen.

Vooral mannen in de leeftijdscategorie boven de 57 jaar lopen een verhoogd risico indien zij regelmatig seks hebben. Dit verhoogde risico werd echter niet waargenomen bij vrouwelijke deelnemers.