Wist je dit al over het orgasme?…

Het orgasme is een fascinerend onderwerp. Boeken, wetenschappelijke onderzoeken en boeiende toogdiscussies zijn er al aan gewijd. Inmiddels weten we dat varkens een orgasme van een half uur kunnen hebben en slangen zelfs een dubbel orgasme achter elkaar.

Maar wist je dit al?

Luid en duidelijk
Het luidruchtige gekreun in pornofilms is vaak onderwerp van spot. Maar gekreun heeft ook een reden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen vaker klaarkomen tijdens seks met vrouwen die hun opwinding en extase luid en duidelijk laten blijken dan bij vrouwen die dat niet doen.

Ook mannen hebben een G-spot
Mannen hebben twee G-spots. Het gaat dan om het frenulum (het peesje dat de voorhuid met de eikel verbindt) en het perineum (het stukje huid tussen de testikels en de anus bij de prostaat). Wel dient er rekening gehouden te worden met het feit dat mensen niet overal even gevoelig zijn: wat werkt voor de ene werkt niet altijd voor de ander.

Hoeveel sperma levert een ejaculatie op

Eén ejaculatie levert tussen 0,1 en 10 mililiter (of 10 kubieke centimeter) sperma op. Gemiddeld produceert een man tijdens zijn leven dus zo’n 53 liter sperma.

Snelheid
Bij de ejaculatie ‘schiet’ een man zijn spermacellen naar de vagina met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur. Maar goed ook, want de spermacellen zélf zwemmen maar tergend traag vooruit: nog geen vier centimeter per kwartier intens zwemmen. In totaal moeten spermacellen 12 tot 16 centimeter afleggen tot ze hun eindbestemming (de eicel) hebben bereikt.

Als je dood bent
Als de juiste zenuwen in de ruggengraat worden gestimuleerd en van zuurstof voorzien, dan kun je zelfs dood een orgasme hebben.

Multiple orgasmes

Vrouwen zijn in staat verschillende orgasmes tegelijk te hebben. Het record staat op 134 orgasmes per uur of meer dan twee per minuut. Sommigen kunnen meerdere orgasmes krijgen door de raarste dingen: wenkbrauwen aaien, over de knie wrijven, aan orgasmes denken of de tanden poetsen.

Natuurlijke selectie

Het orgasme zou een evolutionair trucje van de natuur zijn. Door mensen plezier te laten beleven aan seks heeft de soort namelijk meer kans om te blijven bestaan. Door het uitgeputte gevoel na de seks zouden vrouwen vaker blijven liggen waardoor het sperma beter terecht komt waar hij moet zijn om zwanger te worden.

Ook het feit dat een vrouwelijk orgasme moeilijker te bereiken is dan een mannelijk komt voort uit natuurlijke selectie. Zo hebben de meest liefdevolle, zorgzame en creatieve mannen, die de vrouw een orgasme kunnen geven, het meest kans op nakomelingen.