Nieuwe batterij in drie minuten opgeladen…

Nee, hij is er helaas nog niet, maar op dit moment wordt er door wetenschappers van de Harvard University hard gewerkt aan een nieuw revolutionair type batterij die in drie minuten volledig kan worden opgeladen.

Uit de reeds uitgevoerde laboratoriumtests blijkt dat de batterij zonder problemen maar liefst 5.000 tot 10.000 keer kan worden opgeladen. Als je dat vergelijkt met de vloeibare lithiumbatterijen die nu beschikbaar zijn en ‘maar’ 3.000 keer kunnen worden opgeladen, is dat een hele grote verbetering. Zeker als je bedenkt dat de nieuwe vastestofbatterij binnen drie minuten volledig opgeladen is.

De wetenschappers hebben inmiddels voor hun start-up Adden Energy een financiering ontvangen van maar liefst 5,15 miljoen dollar voor het doorontwikkelen van de nieuwe lithium-metaalbatterij. Het doel is om de batterij binnen drie tot vijf jaar op de markt te brengen.

En dat zal vooral in de auto-industrie een grote impact hebben. Want hoe zou het zijn als je binnen drie minuten je auto volledig kan opladen? Dat is sneller dan tanken aan de pomp!