Mannen kiezen steeds vaker voor water en dranken zonder suiker…

Mannen kiezen steeds vaker voor gezondere dranken. In 2022 daalde het suikergehalte in de A-merken frisdrank en water met een derde ten opzichte van 2012.

Hierdoor krijgen mannen 34,1% minder calorieën binnen via frisdranken, waters en siropen. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde tweejaarlijkse Frisse Dranken Onderzoek in opdracht van De Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS).

Meer light- en zerovarianten dan regular

Het Frisse Dranken Onderzoek laat zien dat steeds meer mannen  een voorkeur hebben voor gezondere varianten van frisse dranken. 4 op de 10 frisdrinkers geven aan minder regular frisdranken te drinken dan een jaar eerder, de helft drinkt evenveel en slechts 7% geeft aan meer regular frisdrank te drinken. Daarnaast consumeren frisdrinkers ook meer mineraal- en bronwater dan twee jaar geleden; zij doen dit vooral thuis, onderweg en bij familie en vrienden.

Bijna de helft van de light/zero frisdrankdrinkers ziet dat het aanbod van light/zero frisdranken in de supermarkt toegenomen is vergeleken met één jaar geleden. Ook in de horeca is het aanbod van de light/zero frisdranken toegenomen, zo constateert 39%.