F-16 Orange Jumper meet & greet in Museum vol verhalen…

Het Nationaal Militair Museum (NMM) organiseert in de maand november ‘Museum vol verhalen’. Het museum biedt dan o.a. verdiepende lezingen, persoonlijke verhalen, rondleidingen, filmavonden en wapencolleges aan. Bijzonder dit jaar is de F-16 Orange Jumper-dag waar bezoekers alles te weten komen over en oog in oog staan met dit bijzondere vliegtuig dat onlangs door het NMM is verworven.

F-16 Orange Jumper meet & greet

Op zaterdag 11 november vindt de ‘F-16 meet & greet’-dag plaats. De dag is georganiseerd in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). De F-16 Orange Jumper is opgenomen in de rijkscollectie militair erfgoed van het NMM. De Nederlandse luchtmacht was binnen de NAVO uniek met dit toestel en de uitbereide testcapaciteit die het had. Er zijn die dag diverse lezingen, o.a. van vliegers. En natuurlijk is er de mogelijkheid het vliegtuig van zeer dichtbij te bekijken. Deelnemers ontvangen de speciaal ontworpen Oranje Jumper patch.

Museum vol verhalen

Tijdens ‘Museum vol verhalen’ vertelt een conservator o.a. over de 17e eeuws portretten uit de Schatkamer. Er zijn wapencolleges in het wapendepot en er is een rondleiding over de vergeten slag bij Quatre-Bras. Daarnaast vertellen vrijwilligers verhalen bij bijzondere objecten. Ook worden er films vertoond.