Elektrische auto bezitters hebben veel stress over autovakantie…

Onderzoek van Tussenstop.com onthult dat vakantiegangers met elektrische auto’s te maken hebben met aanzienlijke stress over het laden van de elektrische bolide tijdens de vakantie. Volgens het recente onderzoek ziet 45% van de Nederlandse eigenaren van elektrische auto’s op tegen lange autoritten vanwege de vele laadmomenten en de bijbehorende stress van het vinden van laadpalen.

Binnen deze groep maken maar liefst 40% zich zorgen over het constant moeten opladen, terwijl 30% vreest voor de stress die gepaard gaat met het ontbreken van laadpalen. Bovendien maakt 20% zich druk over niet-werkende laadpalen en 10% over de lange wachttijden bij drukte. Het wordt duidelijk dat reizen met een elektrische auto een bron van frustratie en zorgen is voor veel vakantiegangers.

Alternatieven

Vanwege deze toenemende zorgen overwegen elektrische autobezitters verschillende alternatieven. Zo overweegt 20% hun elektrische auto voor de vakantie om te ruilen voor een benzine of diesel auto van familie of vrienden. Daarnaast denkt 15% er zelfs aan om een fossiele brandstofauto te huren om mee op vakantie te gaan. Om de laadstress te vermijden plant 10% kortere autovakanties waarbij minder ver gereden hoeft te worden. Schokkend genoeg overweegt zelfs 15% om dan maar met het vliegtuig op vakantie te gaan.

Deze bevindingen laten zien dat de vermeende voordelen van elektrische auto’s ernstig overschaduwd worden door praktische problemen, wat veel vakantiegangers ertoe dwingt om hun reisplannen drastisch te heroverwegen. Het idee van een zorgeloze, duurzame vakantie met een elektrische auto lijkt voorlopig nog een verre droom.