Behoefte aan een makkelijke moestuin? Probeer dan Square Foot Gardening…

Heb je behoefte aan een makkelijke moestuin? Dan is er Square Foot Gardening een prima manier om van een kleine oppervlakte een eetbare tuin te maken.

Een normale moestuin neemt veel ruimte in beslag. Voor een beetje tuin heb je al gauw honderd vierkante meter tuin nodig wat voornamelijk komt door de vaak overbodige ruimte tussen de perkjes.

Door Square Foot Gardening gebruik je maar een vijfde deel van wat je normaal nodig zou hebben terwijl de opbrengst hetzelfde blijft als bij een normale moestuin. Square Foot Gardening is bedacht door de Amerikaan Mel Bartholomew en draait voornamelijk om efficiëntie, orde en maximale opbrengst. Het is een benadering die niet alleen geschikt is voor de doorgewinterde tuinman, maar ook voor de man die net begint met tuinieren.

Het begint allemaal met de lay-out. In plaats van traditionele rijen verdeelt Square Foot Gardening de tuin in vierkante vakken van één voet bij één voet wat niet alleen zorgt voor een gestructureerde en ordelijke uitstraling maar ook de ruimte optimaliseert. Dit betekent dat er minder onkruid is om te wieden, minder water wordt verspild en minder tijd wordt besteed aan onderhoud.

Square Foot Gardening gaat verder dan alleen de organisatie van de tuin. Het draait ook om slimme plantencombinaties. Je kunt de tuin als een strategische onderneming zien waarin elke plant een rol speelt in het bereiken van een optimaal rendement. Tomaten naast basilicum, wortelen naast uien met als ultiem doel smaakvolle, verse en zelfgekweekte groenten te produceren.

Maar Square Foot Gardening is niet alleen een tuiniermethode; het is een lifestyle die mannen in staat stelt om de controle te nemen over wat er op hun bord belandt. Het is een uitnodiging om de kracht van de natuur te omarmen en tegelijkertijd de mannelijke drang naar efficiëntie en resultaatgericht denken te bevredigen.

Dus mannen, als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging en een leuke mannelijke onderneming die je zowel voldoening als voedzaam voedsel biedt, is Square Foot Gardening de perfecte keuze. Ontdek de kracht van zelf geproduceerd voedsel en geniet van de smaak rechtstreeks uit je eigen tuin.

Het idee van tuinieren in bakken is opgepikt door Jelle Medema, die een hele bruikbare site onderhoudt over deze manier van tuinieren.